Over Over het leven en werk van pater Damiaan

17 mrt
Bellegem - OC De Wervel # 4201

Over het leven en werk van pater Damiaan

In een boeiende lezing brengt Trees Van Parys, actief in de Damiaanactie het beklijvende verhaal over het leven en het werk van pater Damiaan. Er is ook een korte filmvoorstelling. 

vrijdag 17 maart 2023 om 18:00 uur

Damiaan van Molokai (Tremelo 1840 - Molokai 1889), beter gekend als pater Damiaan en in Hawai als Father Damien, was op zijn minst gezegd een bijzonder man. Niet voor niets wordt hij 'de aposter van de melaatsen' genomed. Van 1873 tot aan zijn dood in 1889 werkte hij als missionaris op het eiland Molokai waar hij de begeleiding en de verzorging op zich nam van de aldaar gevestigde leprakolonie. Hij bouwde er scholen en legde wegen aan. In 1884 werd ook bij hemzelf lepra vastgesteld wat hem uiteindelijk fataal zou worden. Pater Damiaan werd slechts 49 jaar. 

Het gigantsiche werk van deze uitzonderlijke man is werkelijk legendarisch. Door velen wordt zijn inzet voor d emelaatsen bejubeld maar door anderen ook met kritiek beladen. In december 2005 werd pater Damiaan door de Vlaamse televisiekijkers en radioluisteraars uitgeroepen tot 'de grootste Belg aller tijden' en op 11 oktober 2009 werd hij in Rome door paus Benedictus XVI heilig verklaard. 

Trees Van Parys, actief in de Damiaanactie, brnegt ons op vrijdag 17 maart om 18 uur in het OC De Wervel het beklijvende verhaal over het leven en het werk van deze bijzondere Vlaamse priester-missionaris. Er is ook een korte filmvoorstelling. 

Iedereen is van harte welkom!

De toegang is gratis. 

Prijzen

Ticket Prijs
leden Davidsfonds Gratis
niet-leden Gratis